latinica  ћирилица
21/08/2018 |  11:47 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Туристима из Српске повољнији услови за боравак на Златибору

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић најавио је за септембар потписивање протокола са Туристичком организацијом Златибора чиме би туристима из Српске у наредној сезони били обезбијеђени повољнији услови за боравак у том туристичком центру Србије.
Златибор - Фото: Novosti.rs
ЗлатиборФото: Novosti.rs

"То је плод наше успјешне сарадње и надам се да ће она бити настављена. Желимо да Златибор буде `српска Анталија` јер са милион ноћења доказује да овај центар има све услове да буде престоница туризма. Ми из Српске можемо да много да научимо како се ради на Златибору и они нам дају добар примјер", рекао је Срни Глухаковић који је присуствовао обиљежавању 125 година организованог туризма на Златибору.

Према његовим ријечима, туристи и гости који долазе на Златибор могу да посјете и Андрићград у Републици Српској што је веома важно, али да постоји проблем када је ријеч о преласку границе.

"Воз са Мокре Горе не може да дође до Вишеграда и то је највећи проблем. Надамо се да ће многи схватити да је 20 до 30 хиљада туриста који дневно борави на Златибору изазов не само за Српску већ за цијелу БиХ и да то треба да буде опомена да бисмо брже рјешавали то питање", навео је Глухаковић.

Он сматра да треба омогућити бржи прелазак границе за оне који желе да посјете не само Вишеград него и Сарајево, Требиње, Тјентиште, Сутјеску и многе друге дестинације.