latinica  ћирилица
21/08/2018 |  12:23 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Требиње: Концерт "Квин рил трибјут бенда"

У организацији Града Требиња, у оквиру Преображенских свечасности, синоћ је у Требињу наступио београдски "Квин рил трибјут бенд". Ова група сматра се најбољим трибјут бендом легендарних Квиноваца, јер аутентичним музичко-сценским перформансима хитова Фредија Меркјурија одушевљава публику широм свијета, гдје су до сада одсвирали стотине концерата.

Четверац "Квин трибјут бенда" каже да их је окупила љубав према групи Квин, уз коју су одрастали, а која је поставила многе стандарде у свијету музике и рокенрола.

Тако већ 12 година путују свијетом и преносе квин магију и својом музиком и изгледом на сцени. Музика Квина на тај начин кажу, живи и данас, и након 27 година од смрти великог Фредија.

"Ми стварно уживамо док свирамо, и то се види. Људима се допада начин на који ми то радимо и нама је много драго да је то тако", каже гитариста Ненад Бојковић.

Јако је тешко и захтјевно, кажу чланови бенда, наступати пред публиком, а да имитација не остане у сјенци музике или обрнуто.

Подједнако је, додају, тешко и свирати и глумити на сцени, јер осим идентичних костима, шминке, сцене, требало је водити рачуна и о музичкој опреми, да би се постигао аутентичан звук оригиналних Квиноваца.

"То је глумачка улога, као мјузикл или позоришна представа, не бих ја рекао да нема ту мене, има ме и те како, јер свако ко се бави глумом, зна да то није само на нивоу имитације, ја уживам док ово радим", истиче пјевач Иван Ристановић.

"Квин рил трибјут бенд" најавио је ново гостовање у Требињу наредне године, са хором и симфонијским оркестром, са којим често наступа, а са којим је својевремено и Квин на најљепши начин повезао рокенрол и оперу.