latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:55 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Додик: Ситуација у Српској стабилна

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је стање у Републици Српској стабилно.

Говорећи о економском стању, Додик је рекао да Република Српска улази у 17 квартал раста БДП-а.

"Желим да истакнем чињеницу да се повећава проценат покривености увоза извозом у Републици Српској и да то омогућава наше сасвим друге оптимистичне и реалне планове везано за повећање примања и у реалном и у јавном сектору", рекао је Додик.

Он је најавио да ће почетком септембра пензионерима уз пензију бити исплаћена једнократна накнада, имајући у виду да долази јесен и да је неопходно појачати издвајања за зимницу и све остале потребе. 

Према његовим ријечима, пале су све приче о томе како се неће стићи платити пољопривредницима, а Српска је успјела да појача издвајања за пољопривреду, што ће наставити и идућих година.

Видео погледајте и на РТРС Јутјуб каналу:

"Наставићемо да повећавамо плате у реалном сектору и већ при креирању буџета за идућу годину предвиђамо ново повећање плата и пензија. Република Српска са економског и становишта њене стабилности биљежи свој најстабилнији период", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је најавио и да се у септембру и октобру завршавају значајни пројекти, истичући отварање Универзитетског клиничког центра у Бањалуци 23. септембра, ауто-пута Бањалука-Добој и нове болнице у Источном Сарајеву почетком октобра.

Додик је изразио и задовољство јединством постигнутим у Народној скупштини током разматрања Информације Владе о Извјештају Комисије о Сребреници.