latinica  ћирилица
22/08/2018 |  13:47 ⇒ 11/09/2018 | 13:18 | Аутор: РТРС

Ласло Ђере први носилац челенџер турнира Српска опен

Српски тенисер Ласло Ђере, који је тренутно 90. тенисер свијета, биће први носилац бањалучког челенџер турнира Српска опен, чији је наградни фонд 85.000 евра, односно, 100 АТП бодова, речено је данас на конференцији за новинаре.

Менаџер турнира Озрен Ђурђевић рекао је да би Ђере, уколико побиједи на турниру, напредовао за неких 15 мјеста, што би био његов најбољи пласман у каријери.

- Одиграо је ове године два АТП финала. Има неколико побједа против врхунских тенисера - рекао је Ђурђевић.

"Вајлд карте" за главни турнир добили су тенисери Јанко Типсаревић и Марко Миладиновић из Србије, Томас Белучи из Бразила и Кенто Тагаширо из Јапана.

Синиша Симеуновић, директор Тениског клуба Младост, који организује овај турнир, рекао је да ће на турниру учествовати и Јанко Типсаревић и Томас Белучи, те изразио наду да ће њих двојица бити у финалу турнира.

Директор турнира Лана Поповић рекла је да ће главни турнир бити одржан од 10. до 16. септембра, квалификације почињу два дана раније, а мечеви ће бити одигравани на теренима Тениског клуба Младост.

Она је раније изјавила да је повећан наградни фонд, те да побједника очекује 100 АТП бодова и наградни фонд од 85.000 евра.

Бањалучки челенџер већ сада је међу 30 најјачих челенџера у свијету, а по квалитету је други у региону, одмах иза АТП турнира у Умагу.

Поређења ради, у седмици када се одржава Српска опен, одржавају се и Челенџери у Истанбулу и Шангају, али мањег наградног фонда.

И ове године организатор турнира је Тениски клуб Младост, уз помоћ Тениског савеза Републике Српске. Турнира не би било без финансијске помоћи институција и спонзора.

Генерални покровитељ је предсједник Републике Српске, а покровитељи су Влада Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта и град Бањалука.

Генерални спонзор је компанија Проинтер, а спонзори М:тел, Ланако и Електропривреда Републике Српске.