latinica  ћирилица
30/08/2018 |  14:44 | Аутор: СРНА

Крешић: Мигрантска криза није ни близу краја

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић изјавио је данас у Сарајеву да мигрантска криза у БиХ није ни близу краја, те да је БиХ већ постала жариште илегалних миграната.
Мијо Крешић - Фото: СРНА
Мијо КрешићФото: СРНА

"То је питање којим ћемо се морати бавити неоптерећени политиком и нешто што је јако велики изазов у овом тренутку", рекао је новинарима Крешић, упитан да прокоментарише изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је мигрантска криза прошлост.

Крешић је истакао да је у БиХ присутан знатан број илегалних миграната којима нико не зна идентитет, нити мјесто гдје су они ушли у БиХ, а који се без икаквог надзора шетају по БиХ.

На питање новинара да прокоментарише забрану уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ, Крешић је рекао да Министарство безбједности о томе нема никакву оперативну надлежност, те да се сва прича и уплитања у то може темељити на информацијама које добију од оперативних агенција.

"Ако је он /Прилепин/ толико пута улазио у БиХ незаконито или недозвољено, мислим да је то проблем гдје агенције морају преиспитати свој рад. У БиХ је веома тешко било коју ствар истјерати на чистац. Ја сам дуго овдје и не могу да се сјетим неке ствари коју смо ми истјерали на чистац и да смо до краја дефинисали њихове добре и лоше стране", навео је Крешић.

Он тврди да не постоји листа на којој се налазе имена лица којима је забрањен улазак у БиХ.

"Обавјештајно-безбједносна агенција има своје послодавце и оне који је надзиру и коме је она одговорна за свој рад", закључио је Крешић.