latinica  ћирилица
09/09/2018 |  17:45 ⇒ 11/09/2018 | 13:15 | Аутор: РТРС

Српска опен- Стартује главни турнир

У Бањалуци сутра почиње главни дио турнира АТП челенџер Српска опен, али на њену неће наступити српски тенисер Јанко Типсаревић.

Завршена је друга рунда квалификација за бањалучки АТП челенџер, који од ове године носи назив Српска опен. Која ће четири тенисера у главни жријеб сазнаћемо сутра.

Остала је још да се одиграју четири меча, након којих ће бити позната четири учесника у главном жријебу. Мечеви у квалификацијама биће одиграни са почетком од 10 часова, а након тога и неколико мечева првог кола у синглу и дублу.

Домаћу спортску јавност је разочарала одлука Јанка Типсаревића да не учествује на турниру, а разлог ће, према ријечима  Синише Симеуновића, директора ТК Младост, осаопштити српски тенисер сутра у Бањалуци.

АТП челенџер Српска опен од ове године има већи наградни фонд, а побједници у обје конкуренције добиће по 100 бодова - 20 више него прошле године.

Турнир се одржава под покровитељством предсједника и владе Републике Српске и Града Бањалука, док је Радио-телевизија Републике Српске и ове године медијски партнер.