latinica  ћирилица
13/09/2018 |  21:59 ⇒ 14/09/2018 | 12:25 | Аутор: РТРС

Типсаревић за РТРС: Новак послушао мој савјет, биће опет најбољи на свијету (ВИДЕО)

Српски тенисер, промотер Српска опена Јанко Типсаревић у Актуелном разговору за РТРС, говорио је о значају овог турнира за Бањалуку и Републику Српску, о повредама које су му успориле каријеру, о односу са Новаком Ђоковићем и осталим саиграчима из тениске репрезентације, новом формату Дејвис купа, о стању у свјетском тенису...
Јанко Типсаревић - Фото: РТРС
Јанко ТипсаревићФото: РТРС

Типсаревић је изразио жаљење што није наступио на бањалучком челенџеру Српска опен.

- Заиста сам дао све од себе да пробам да се вратим и играм на овом турниру. Чак сам ишао до те мјере да сам са љекаром кошаркашке репрезентације Србије у периоду од шест, седам дана примио осам инјекција кортикостероида у ногу како би се бол смањио и како би био у стању да играм. Бол је нестао, али ја још увијек нисам био спреман да се вратим на терен - рекао је он.

Типсаревић је нагласио да јако воли Бањалуку и људе из овог града, у којем има много пријатеља и којем се увијек радо враћа.

- Ако је неким људима криво што не играм на турниру у Бањалуци, мени је десет пута више жао - рекао је он и додао да је желио да наступи на Српска опену и игра зарад саме игре, без обзира на исход трунира.

Типсаревић је истакао да Србија нема ниједан челенџер, док се у Бањалуци већ 17. пут одржава овај турнир који је тенисерима из региона степеница у каријери.

Говорећи о повредама и повратку на терен, један од најбољих српских тенисера, рекао је да на повреде није могао да утиче и да има осјећај да се "пензионисао" са 29 година. Навео је да му је седам операција у посљедњих пет година знатно отежало повратак у свјетски врх.

Типсаревић каже да је његов повратак на завидан тениски ниво извјестан уколико здравствено стање буде добро.

- Топ 10 није реалан циљ, али могу да се вратим и у наредне три године да се такмичим на свјетском нивоу. Гледајући Федерера који са 37 година осваја гренд слемове, могу и ја да будем у најбољих 100 на свијету - рекао је он.

Типсаревић је предвидио повратак најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у сами врх свјетског тениса, истичући да му је савјетовао стрпљење, јер пут опоравка није једноставан, без обзира на то колико је добар и успјешан тенисер у питању.

- Вавринка је оперисан почетком године, а тек сад почиње да личи на оног Вавринку из најбољег периода његове каријере. Код Мареја се тек сад виде трагови повратка. Дел Потро је оперисан прије двије, три године, а тек се сад вратио на стари ниво. Новак је послушао мој савјет и са мирноћом прихватио поразе на путу повратка ка нејбољем на свијету - закључио је он.

Типсаревић саматра да Ђоковић има шансу да годину заврши као први тенисер свијета.

- Ја сам у марту предвидио да ће се Новак вратити и да ће у марту сљедеће године бити први на свијету. Међутим, мислим да ће да претекне моје предсказање и ако настави овим темпом, завршиће годину као свјетски број један - рекао је Типсаревић за РТРС.