latinica  ћирилица
14/09/2018 |  08:26 | Аутор: СРНА

Ђукановић: ЕУ да се врати партнерству

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да нема мјеста критикама да је евроскептик и апеловао да се ЕУ "врати партнерству".
Мило Ђукановић - Фото: СРНА
Мило ЂукановићФото: СРНА

"Желим да поновим да је за нас пуно уједињење Европе једина исправна политика и да себе видимо пуноправним грађанима Европе. Нема боље консолидације Европе од пуног уједињења", рекао је Ђукановић за Телевизију Црне Горе.

Одговарајући на питање да ли се може десити да Црна Гора на путу ка ЕУ чека сусједе, Ђукановић је навео да апелује да се ЕУ врати партнерству.

"Оно од чега ја зебем јесте да та стратегија Европе, укључујући и стратегију проширења, у својој имплементацији доживљава озбиљне деформитете који пријете да компромитују саму европску идеју", додао је Ђукановић.

Он је рекао да нема ниједног разлога за организовање пријевремених парламентарних избора у Црној Гори, нити за формирање владе изборног повјерења јер постојећа има легитимитет.

Према његовим ријечима, не треба се надати никаквој влади изборног повјерења, већ редовном функционисању црногорског политичког система и редовном обављању Владиних послова у сусрет редовним изборима, који ће бити 2020. године.

Ђукановић тврди да власт није дала повода за излазак опозиције из парламента.