latinica  ћирилица
14/09/2018 |  19:12 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Ђокић са представницима Конфедерације синдиката о потписивању колективног уговора

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске, коју је предводио предсједник Конфедерације, Жељко Тепавчевић.
Састанак са представницима конфедерације синдиката - Фото: РТРС
Састанак са представницима конфедерације синдикатаФото: РТРС

Ђокић је истакао да синдикат има изузетно важну друштвену функцију, те да је и до сада Министарство индустрије, енергетике и рударства са синдикатом остваривало конструктивну сарадњу.

На састанку је разговарано о подршци потписивању колективних уговора између Конфедерације синдиката и предузећа Нафтне индустрије Републике Српске, као и између Конфедерације синдиката и Електропривреде Републике Српске.

Истакнуто је да са Нафтном индустријом Републике Српске треба потписати уговор, док је са Електропривредом Републике Српске потребно анексирање уговора.

Закључено је да ће наредне седмице бити одржани састанци са представницима Електропривреде и Нафтне индустрије, те се очекује да ће након тих састанака бити потписан, односно анексиран колективни уговор, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства.