latinica  ћирилица
18/09/2018 |  16:33 | Аутор: СРНА

Нови начелник Генералштаба Војске Србије званично преузео дужност

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић данас је званично преузео дужност првог човјека оружаних снага Србије од генерала Љубише Диковића, који је недавно пензонисан на лични захтјев.
Милан Мојсиловић, Александар Вулин и Љубиша Диковић - Фото: РТС
Милан Мојсиловић, Александар Вулин и Љубиша ДиковићФото: РТС

Мојсиловић је на свечаности поводом уручења указа предсједника Србије и примопредаје дужности начелника Генералштаба Војске Србије рекао да је свјестан комплексне ситуације на глобалном нивоу, те изазова и ризика у Србији.

Он је навео да је свјестан потребе да се правовремено наставе сви започети процеси у систему одбране, посебно у погледу опремања, модернизације Војске Србије, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Посебно сам охрабрен чињеницом да напори који се улажу од највишег државног руководства почињу да дају резултате и утичу на укупно јачање способности Војске Србије", рекао је Мојсиловић.

Примопредаји дужности присуствовао је и министар одбране Србије Александар Вулин, који је нагласио да ће генерал Мојсиловић слиједити политику врховног команданта, политику војне неутралности, очувања интереса Србије и српског народа, заштите српског народа без обзира гдје он живи, те политику снажне и моћне Србије.