latinica  ћирилица
19/09/2018 |  17:14 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Позив Бошњацима да се прикључе Војсци Србије

Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је Бошњаке у Рашкој области /Санџаку/ да се у већем броју пријаве да буду у Војсци Србије.
Војска Србије - Фото: илустрација
Војска СрбијеФото: илустрација

"Ово је ваша војска. Ово је наша војска. Ово је наша једина земља и молим Бошњаке да у већем броју приђу Војсци Србије. Квалитет живота се поправља, плате нам расту, услови рада су све бољи и тако ће се наставити. Искористите ту прилику", рекао је Вулин у Новом Пазару.

Вулин, који је у касарни у овом граду посјетио Другу бригаду Копнене војске, рекао је да је ова бригада дио ове заједнице.

"Ово није окупаторска војска. Ово је војска која је израсла из овог народа и због овог народа. Зато посебно позивам припаднике већинског народа на овом простору, припаднике бошњачке заједнице, да се пријављују и учествују у својој војсци", рекао је Вулин.

Он је навео да су њихова вјерска права загарантована и све оно што чини њихову специфичност у Војсци Србије се поштује и развија.

"Позивам их да приђу својој војсци, да буду њен део и чувају своју једину домовину и земљу, нашу заједничку Србију. Немојмо дозволити да било ко, ко је жељан јефтине политичке промоције, прави међу нама поделе", навео је Вулин.

Он је истакао да подјела нема и не може их бити, они који то раде - раде обично када живе у Београду.

"Онда сматрају да је то најбоља и најлепша држава, а ваљда и војска, а када остану без функције и положаја у Београду онда су спремни да свађају народ", додао је Вулин.

Он је истакао да се у Другој бригади Копнене војске води рачуна о човјеку, о обуци и да ће се више него до сада обратити пажња на обуку, али не само активних припадника, већ и резервног састава Војске Србије,

"То је део потребе да сви заједно бранимо нашу земљу, да сви будемо спремни за одбрану земље, али и да будемо спремни да земљу чувамо у тренуцима елементарних катастрофа, да знамо шта да радимо и како да се понашамо током поплава, пожара и свега што може да угрози живот и имовину", рекао је Вулин.

Вулин је данас присуствовао обуци припадника 28. механизованог батаљона, те посјетио новоизграђене објекте за смјештај борбених возила и богослужбене просторе у касарни "Рифат Бурџевић-Тршо" у Новом Пазару.