latinica  ћирилица
20/09/2018 |  10:42 ⇒ 14:05 | Аутор: Б92

Федерер: Ђоковићу форхенд некада није био снага, али сада...

Роџер Федерер, најуспјешнији тенисер свих времена, више пута током ове недјеље је прокоментарисао повратак Новака Ђоковића у препознатљиву форму.

Федерер је прво истакао да Ђоковић има још простора да унаприједи игру без обзира што је освојио посљедња два Гренд слема, да би онда новинарима објаснио код ког ударца је српски играч највише напредовао током каријере.

"Када имате одређену основу, увијек се на то можете ослонити. Како вријеме протиче, без обзира колико тренирате, мечеви су ти који вас чине бољим играчем. Некада сам имао слаб бекхенд, али су онда сви почели да ми шаљу лоптице на ту страну. Одувијек сам покушавао да побољшам тај ударац", признао је Федерер и осврнуо се на највеће ривале.

"Слична ситуација је била код других играча. Не мислим да је Ђоковићев форхенд раније био толика предност. Данас је опасно оружје".

Имао је ријечи и за Рафаела Надала.

"Некада се мучио када одиграте јако на његов форхенд. Сада нема никаквих проблема са таквим ударцима. Веома је интересантно како се развијате као тенисер и за мене је једино логично да идете напред. Али вам је за то потребна радна етика, професионалност, сан и здрав живот јер за вас нико није одговоран осим вас самих", закључио је Роџер.

Ривалство између Новака Ђоковића и Роџера Федерера једно је од два највећа у историји тениса. До сада су одиграли 46 мечева и српски тенисер води са 24-22.

Иначе, од 21. до 23. септембра навијачи ће имати прилику да гледају њих двојицу заједно на терену, пошто ће учествовати за "Тим Европе" на Лејвер купу у Чикагу.