latinica  ћирилица
20/09/2018 |  12:51 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Говори Србија: Забрињавајућа атмосфера у Бањалуци, пријети ли обојена револуција?

Атмосфера на улицама Бањалуке је забрињавајућа и све више подсјећа на сценарио у Македонији и Украјини, те се поставља питање да ли је Република Српска на прагу обојене револуције и хаоса на улицама, пише у тексту који је објавио портал Говори Србија.
Говори Србија - Фото: РТРС
Говори СрбијаФото: РТРС

У тексту се подсјећа да је Давор Драгичевић, отац настрадалог младића Давида, који већ мјесецима протестује у Бањалуци преводећи групу Правда за Давида, синоћ окупио присталице испред МУП-а Републике Српске.

"Неколико дана раније Давор је за бошњачку ТВ Фејс оптужио предсједника Републике Српске Милорада Додика да је убица и психопата, а министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача назвао је ратним злочинцом. Том приликом Драгичевић је рекао да ће 5. октобра, два дана пред изборе у Републици Српској, изаћи на улицу и неће се, како је навео, склонити одатле док убице његовог сина не буду ухапшене", наглашава се у тексту.

У тексту се подсјећа да је Драгичевић у више наврата најављивао да ће објавити имена одговорних за смрт његовог сина Давида, али то до сада није учинио, а синоћ је пред окупљенима рекао да је "Давид убијен у згради МУП-а гдје је мучен чак шест дана".

"Доскорашњи чланови групе Правда за Давида кажу да су вишемјесечни протести добили очигледну политичку конотацију и да се користе као средство у антикампањи против предсједника Републике Српске Милорада Додика", додаје се у тексту који је објавио портал Говори Србија.