latinica  ћирилица
20/09/2018 |  13:07 | Аутор: СРНА

Мектић није изнио доказе да функционери МУП-а кријумчаре дрогу

Републичко јавно тужилашто донијело је наредбу о неспровођењу истраге против НН лица - функционера МУП-а Републике Српске јер из исказа министра безбједности у Сајету министара Драгана Мектића датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су та лица починили кривично дјело кријумчарење дроге, сазнаје Срна.
Окружно тужилаштво Бања Лука - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво Бања ЛукаФото: РТРС

Мектић је 20. јула гостујући на БНТВ тврдио да има "чврсте доказе да врха МУП-а Републике Српске стоји иза кријумчарења наркотика у Бањалуци".

Извор Срне рекао је да је надлежна полицијска управа 23. јула, у складу са својим надлежностима, доставила снимак Мектићеве изјаве Републичком јавном тужилаштву на даље поступање с циљем утврђивања истинитости његових навода, односно постојања основа сумње да су функционери МУП-а Републике Српске извршили кривично дјело.

Републичко јавно тужилаштво обавијестило је 19. септембра МУП Српске да су 6. септембра саслушали Мектића који у својој изјави није изнио било каква сазнања која упућују на истинитост његове тврдње дате на БНТВ, те да су због тога донијели наредбу о непровођењу истраге, јер из Мектићевог исказа датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су НН лица - функционери МУП-а БиХ починили кривично дјело, сазнаје Срна.