latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:44 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Стевандић: Да ли је опозиција за анархију или за фер изборе?

Потпредсједник Народне скупштине Републике Ненад Стевандић позвао је "Савез за побједе" да се изјасне да ли су за демократксе изборе, да народ у фер и демократској борби, одлучи ко треба да води Републику Српску или су за анархију, насиље и позиве на линч о којима говоре на скуповима.

Он је додао да је потребан став опозиције када је ријеч о таргетирању и увредама које се на рачун највиших представника институција Српске износе на Тргу Крајине, односно на окупљањима групе "Правда за Давида".

"Опозиција пријеподне има неку кампању, а поподне иде да протестује са онима који говоре да смо ратни злочинци, да је /предсједник Српске Милорад/ Додик овакав и онакав...", рекао је Стевандић.

Он је истакао да сви који представљају институције Српске и имају задатак да оне остану стабилне како би Република функционисала, трпе у задњих неколико дана најнепримјереније притиске, али и нејневјероватније увреде и таргетирања са циљем да се изазову инцидентне ситуације у предизборној кампањи.

Коментаришући покушај упада припадника покрета "Правда за Давида" у Полицијску станицу у Бањалуци, Стевандић је рекао да не треба нико да има илузију да ће Република Српска дозволити било какво угрожавање безбједности, уставног поретка и дестабилизацију Српске.

"И поред тога што коректно и с пуно поштовања и трпљења реагујемо на све провокације и увреде, спремни смо да бранимо Српску и њене институције", поручио је Стевандић и додао ће бити реаговано на законит начин како би се спријечили било какви инциденти.