latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:49 ⇒ 18:19 | Аутор: СРНА

Дачић сутра у Бањалуци

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић боравиће сутра у Бањалуци, гдје ће се састати са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровим, саопштено је из МИП Србије.
Лавров и Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Лавров и ДачићФото: ТАНЈУГ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће сутрашњи састанак у Бањалуци са руским колегом Сергејем Лавровим, чији је домаћин предсједник Републике Српске Милорад Додик, бити још једна изузетна прилика да се снажно афирмишу најбољи односе Русије са Србијом и Српском.

Дачић је навео да ће на састанку са Лавровом разговарати и о Косову и Метохији, те да ће то бити прилика да поново изнесе став Београда о преговорима са Приштином.

- Наш став је познат, без Руске Федерације не може бити ни дугорочног и одрживог рјешења за Косово и Метохију. Наравно, разговараће се и о даљем развоју односа Русије и Србије и Републике Српске. Још једном ће се показати да Срби у Русији виде великог пријатеља - рекао је Дачић за Спутњик.

МИП Србије раније је саопштио да ће Дачић сутра посјетити Бањалуку и да ће током боравка посјетити мјесто изградње Српско-руског храма и културног центра.