latinica  ћирилица
20/09/2018 |  16:39 ⇒ 17:51 | Аутор: Kurir

КУРИР: АКТИВИСТКИЊА "ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА": Имамо подршку Генералштаба из Сарајева!

Активисти групе "Правда за Давида" преноћили су испред зграде Полицијске управе у Бањалуци и настављају протест, а како се незванично сазнаје, главни циљ је стварање нереда уочи доласка шеф дипломатије Русије, Сергеја Лаврова, у званичну посјету Републици Српској.

Протести су услиједили након што је почела припрема престонице Српске за дочек високог Путиновог изасланика.

Они од синоћ испред зграде Полицијске управе Бањалуке захтијевају да се ријеши убиство младића Давида Драгићевића и узвикују слогане "ко је убио Давида" и "ко је напао Давора", Давидовог оца.

Активисткиња "Правде за Давида" синоћ је рекла да је та група спремила саопштење на енглеском, које ће бити прослијеђено "прије свега енглеском амбасадору, а потом и амбасади Русије и амбасадама свих чланица Дејтонског споразума". Према њеним ријечима, протест и њихови захтјеви имају подршку "из Сарајева, из Генералштаба" војске БиХ "пружају подршку и да се брину за безбједност ових грађана који стоје испред МУП-а".

"Курир" незванично сазнаје да су у Бањалуци заиста били неки страни амбасадори и да је овај протест, који је почео синоћ, намјерно натемпиран уочи званичне посјете шефа дипломатије Русије, Сергеја Лаврова, Републици Српској.

Извор: Курир.рс