latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:08 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Истину о смрти Давида Драгичевића тражити од тужилаштва

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би волио да се што је прије могуће дође до истине о смрти младића Давида Драгичевића, али да то треба да се тражи од тужилаштва, а не да се јавности шаљу неке друге поруке.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

- Само учешће опозиционих првака /на скуповима/ говори да је то политички мотивисано и злоупотребљено и да коначно тај човјек /Давор Драгичевић/ и та група људи морају да схвате да то дефинитивно има политички предзнак и да то није само прича о истини - рекао је Додик новинарима у Вишеграду.

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић рекла је да грађани не заслужују да слушају онакве поруке и сва та дешавања.

- Наша главна идеја водиља јесте да се наше институције морају да буду стабилне и јаке и да раде своје послове и да не треба да промовишемо било шта што би могло да угрожава те институције - нагласила је Цвијановићева.

Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида Драгичевића, и чланови групе "Правда за Давида" провели су ноћ испред Полицијске управе Бањалука, тражећи да "буде откривено ко је убио Давида".

- Рок је 5. октобар до 18.00 часова да буду откривене убице. Ако до тада не буду сви приведени, група "Правда за Давида" узима правду у своје руке - рекао је Давор Драгичевић.