latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:11 ⇒ 18:30 | Аутор: Index.hr

Хрватски кошаркаши пијанчили!

Кошаркашка репрезентација Хрватске вјероватно ће пропустити Мундобаскет 2019. године и хаос у тамошњој кошарци и даље траје.
Хрватска (Фото:Фиба) -
Хрватска (Фото:Фиба)

Хрвати су у последње две утакмице у квалификацијама поражени од Литваније и Пољске, упркос томе што су имали неколико НБА играча у тиму, послије чега су им шансе да се нађу у Кини минималне.

Атмосфера у тиму је веома лоша и сада су се појавиле информације да су се неки играчи алкохолисали током репрезентативних окупљања.

-Стварно не знам. Након утакмице сједели смо Стојко и ја и не знам шта су они радили. Истина је, изашли су ван из хотела, али јесу ли били пијани или не, не знам. На крају, нисам ја полицајац да их провјеравам. Ако они сами немају осјећај одговорности и за оно што се смије, а шта не, ту им ја не могу помоћи. Оно што могу рећи, то је да од данас више нема попуштања никоме. За алкохол је уведена нулта стопа толеранције - рекао је Дино Рађа, челник Кошаркашког савеза Хрватске.

Хаос, недисциплина, међусобни анимозитети и забијање ножева у леђа обиљежили су хрватску кошаркашку репрезентацију још од 1996. кад је на Олимпијским играма у Атланти кренуо стравичан пад некад најпознатијег хрватског спортског бренда.

-Наравно да ће моћи попити пиво након утакмице, али било какво алкохолисање у репрезентацији више не долази у обзир - поручио је Рађа. 

Хрватска послије осам утакмица заузима последње мјесто у групи Ј са три побједе и пет пораза, док је прва изнад црте Пољска са скором 4-4.