latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:58 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

Синдикат радника МУП-а тражи повећање плата

Синдикат радника унутрашњих послова тражи повећање плата за 35 одсто по основу природе посла и отежаних услова рада, као и утврђивања другачије основице за обрачун пензија на основу плата у петогодишњем периоду.
Аница Јондић (фото:бхрт.ба) -
Аница Јондић (фото:бхрт.ба)

Предсједник овог синдиката Аница Јондић рекла је новинарима да ће потписивање петиције почети 26. септембра у свим организационим јединицама МУП-а Српске.

"Очекујемо да ће неколико хиљада припадника МУП-а потписати петицију, која ће затим бити прослијеђена на разматрање Влади Републике Српске", истакла је Јондићева након сједнице Републичког одбора синдиката радника унутрашњих послова у Бањалуци.

Она је навела да плата полицијског службеника у Републици Српској износи 830 КМ, а пензија од 500 до 540 КМ.

"Синдикат радника унутрашњих послова Републике Српске позива Владу Српске да приступи преговорима о цијени рада за наредну годину. Законска обавеза Владе и гранског синдиката је да преговарају о цијени рада за идућу годину у току израде буџета", напоменула је Јондићева.

Предсједница овог синдиката Аница Јондић најавила је потписивање петиције, додајаћи да је плата полицијског службеника у Републици Српској 830, а пензија од 500 до 540 марака.