latinica  ћирилица
20/09/2018 |  20:11 | Аутор: СРНА

Бијељина: Појачаним радом полиције у августу смањен прилив миграната

На подручју Бијељине у августу је дошло до смањења броја евидентираних миграната што је резултат појачаног рада полицијских службеника и припадника Граничне полиције БиХ, рекао је данас начелник бијељинске Полицијске управе Жарко Ћосић.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Ћосић је на конференцији за новинаре у сједишту Полицијске управе позвао грађане на максималну сарадњу и толеранцију током предизборних активности, како би сви заједно допринијели очувању постојећег стања безбједности.

Према његовим ријечима, у протеклом мјесецу није било кривичних дјела која су својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности, а евидентирано је 95 кривичних дјела.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Коврлија рекао је новинарима да је у том периоду надлежним тужилаштвима поднесено 79 извјештаја против 72 лица, од којих су 20 лица повратници у извршењу кривичних дјела и три малољетна лица.

У области злоупотребе дроге у прошлом мјесецу откривено је шест кривичних дјела и поднесени извјештаји против пет лица.

Према полицијским подацима, у августу су се у бијељинској регији догодиле 132 саобраћајне незгоде у којима је пет лица погинуло, 16 тешко повријеђено, а 40 лица је лакше повријеђено.