latinica  ћирилица
20/09/2018 |  21:52 | Аутор: СРНА

Добој- Четворо ухапшено због пљачке

Полиција у Добоју је ухапсила три лица из Добоја и једно из Модриче због постојања основа сумње да су током августа извршила два разбојништва на подручју добојског насеља Кожухе.
Лисице на рукама (илустрација) -
Лисице на рукама (илустрација)

Из добојске Полицијске управе саопштено је да су 17. и 18. септембра ухапшена лица З.К. (32), Н.Н. (26) и В.С. (18) из Добоја, те Д.П. (22) са подручја општине Модрича.

Како се наводи З.К. и Н.Н. су у току ноћи са 27. на 28. август, уз пријетњу ватреним оружјем опљачкали С.М. (72) и Љ.М. (70) и том приликом од њих отуђили новац у различитим валутама око 24.000 КМ.

Ухапшени су се затим аутомобилом којим је управљао Д.П. одвезла у стан који користи В.С, гдје су подијелили украдени новац.

На основу наредбе Окружног суда Добој, 18. и 19. септембра претресени су станови наведених лица, те аутомобили које именовани користе, приликом чега су пронађени предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Дио отуђеног новца је пронађен и биће враћен власницима.

Приликом криминалистичке обраде наведених лица расвијетљено је и крађа које је извршено у току ноћи са 24. на 25. август, у мјесту Кожухе, а за које постоји основ сумње да су га извршили З.К, Н.Н. и Д.П.

Извршењем наведеног кривичног дјела оштећеном лицу Ђ.Н. је причињена материјална штета у износу од око 500 КМ.

Наведена лица су предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.