latinica  ћирилица
21/09/2018 |  13:07 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење пет миграната из Ирана

Припадници Граничне полиције БиХ су у сарадњи са службеницима Полицијске управе Посушје спријечили кријумчарење пет илегалних миграната без идентификационих докумената, који су изјавили да долазе из Ирана.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Код себе су посједовали потврде о исказаној намјери подношења захтјева за азил у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Мигранти су откривени јуче приликом контроле "аудија" на магистралном путу Широки Бријег-Посушје, којим је управљало лице чији су иницијали А.Т.

Возило је привремено одузето, а против лица А.Т. ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај због постојања основа сумње да је починило кривично дјело кријумчарење људи.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су на лету из Беча ухапсили женску особу чији су иницијали А.Х, јер је утврђено је да је Општински суд у Сарајеву потражује због насиља у породици.

Она је предата службеницима Одјељења судске полиције у Кантону Сарајево.

На прелазу Козарска Дубица при изласку из БиХ јуче је ухапшен држављанин БиХ и Словеније чији иницијали су М.Б, јер је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела утаја.

Службеници Јединице граничног прелаза Градишка предали су ово лице припадницима МУП-а Кантона Сарајево.