latinica  ћирилица
21/09/2018 |  14:34 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Талић: Велики потенцијали за авантуристички туризам

Предсједник Скупштине града Зоран Талић рекао је да Бањалука има велики потенцијал за развој авантуристичког и етно-туризма, а нарочито капацитете за туристе који су заинтересовани за слободно пењање на локацијама као што је кањон Тијесно.
Руски рафтинг тим - Фото: СРНА
Руски рафтинг тимФото: СРНА

Талић је, током посјете 4. пењачком фестивалу "Дрил енд чил" у Горњим Рекавицама код Бањалуке, рекао новинарима да се Фестивалом, који је окупио 250 учесника из 18 земаља свијета, промовишу и туристички потенцијали Бањалуке и њено гостопримство.

Он је изразио задовољство што је град у складу са могућностима подржао овај међународни фестивал пењача и модерних акробата, познатијих као хајлајнера.

"Захваљујем и организаторима, Пењачком клубу `Икстрим`, који су најбољи промотери Бањалуке", додао је Талић.

Игор Вукић из Пењачког клуба "Икстрим" рекао је да је на овогодишњем пењачком фестивалу, који је почео 14. и траје до 23. септембра, учествује рекордан број учесника из цијелог свијета, са скоро свих континената.

Он је додао да је велики број учесника дошао прије Фестивала и остаће и послије да би вријеме проводили у природним љепотама града на Врбасу.

"Овај фестивал, осим што промовише дио кањона Тијесно, пуно доприноси изградњи туристичких капацитета будући да након њега остаје велики број означених смјерова", истакао је Вукић.

Осим пењача, посебна атракција Фестивала су такозвани хајлајнери - акробате које ходају преко најлонског ужета између стијена кањона Тијесно.

Пењачки фестивал "Дрил енд чил" налази се у календару туристичких манифестација града Бањалуке.