latinica  ћирилица
22/09/2018 |  08:41 | Аутор: СРНА

Данас свјежије у односу на претходне дане

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује свјежије вријеме у односу на претходне дане, а у појединим крајевима на сјеверозападу и на истоку слаба киша.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Постепено наоблачење са сјеверозапада током пријеподнева шириће се према централним крајевима и на исток. У тим крајевима доћи ће до пада температуре ваздуха, а може бити и слабе кише. Суво и сунчано остаће на југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, а у Херцеговини јужни и југозападни.

Највиша дневна температура ваздуха на западу и на сјеверу од 22 до 26, а на југу и југоистоку до 29 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева јутрос преовладава сунчано вријеме са малом до умјереном облачношћу. Магле има по котлинама и уз ријечне токове.

Најсвјежије јутрос је било на Сокоцу и у Гацку гдје је у 8.00 часова измјерено осам степени, у Невесињу је било девет, а на Бјелашници и у Ливну 10 степени.

На Хан Пијеску, у Билећи и Шипову измјерено је 12 степени, на Чемерну, у Мркоњић Граду, Рудом, Бугојну, на Иван Седлу и у Сарајеву 13, у Сребреници, Фочи и Рибнику 14, у Новом Граду 15, у Бањалуци, Брчком, Добоју, Зворнику и Приједору 16, у Требињу, Српцу и Бихаћу 17, а на Мраковици и у Мостару 18 степени Целзијусових.