latinica  ћирилица
23/09/2018 |  09:10 ⇒ 09:10 | Аутор: Б92

Ђоковић поражен од Андерсона – Свијет стиже Европу

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, поражен је од Кевина Андерсона у три сета у мечу другог дана Лејвер купа у Чикагу.
Ђоковић - Андерсон - Фото: Getty Images
Ђоковић - АндерсонФото: Getty Images

Трећи играч свијета изгубио је резултатом – 7:6 (5), 5:7, 10:6 – и "Тим Свијета" смањуо је на 7:5 у укупном пласману.

Током првог сета није било брејк прилика, па је било праведно да побједника одлучи 13. гем, односно тај-брејк.

Андерсон направио је први мини-брејк (3:1), међутим Новак је убрзо узвратио и изједначио на 3:3. Тенисери су чували сервисе све до 12. поена, када је играч из Јужне Африке успио да одузме сервис и добије први период игре са 7:5 у тај-брејку.

Други сет донио нам је отворенију игру, пошто су се низале прилике за одузимање сервиса. Ђоковић је пропустио двије у првом гему, једну у шестом, али није успио да их искористи.

Оно што није успио тад, јесте у 11. гему када је направио брејк и потом у наредном сервирао за изједначење. Сигурном игром Новак је потврдио одузети сервис и дошао до 1-1 у сетовима (7:5).

Трећи сет играо се на поене до десет и Андерсон је био нешто бољи и са 10:6 славио у овом егзибиционом мечу. Касније је дубл Сок/Кирјос поразио Гофана и Димитрова, па је тако Свијет смањио на 7:5 против Европе.

Раније у току програма другог дана Роџер Федерер савладао је Ника Кирјоса (6:3, 6:2), док је Александар Зверев био бољи од Џона Изнера (3:6, 7:6 (8), 10:7).

Трећег дана на програму су дуели Изнер/Сок – Федерер/Зверев и Изнер – Федерер.