latinica  ћирилица
24/09/2018 |  12:14 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Важно да се спроводи реорганизација у Жељезницама

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да је важно да се реорганизација у предузећу Жељезнице Републике Српске одвија у складу са планом да би се добило предузеће које ће адекватно пословати и неће бити губитака.

"Ријеч је о озбиљној реорганизацији што се тиче оперативно-техничког аспекта, али и финансијског", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је истакла да је важан разговор радника, односно синдиката и руководства у рјешавању одређених питања, па тако и када је ријеч о колективном уговору.

"То радници морају да ријеше са руководством предузећа. Влада Српске не може да се поставља ту као неко ко ће да арбитрира", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је протеклих година у више наврата разговарала са радницима Жељезница, те поручила да се све може ријешити када се разговара.

Упитана да ли Влада финансира центар "За мајку и дијете", премијерка Српске је рекла да ће све оправдане иницијативе, као што је ова, имати подршку Владе.

Она је напоменула да је постојало много иницијатива од различитих удружења попут изградње сигурне куће или куће за смјештрај родитеља и дјеце која одлазе на терапију, а болују од тешких малигних болести.

"Све што је потребно и дато у процедуру биће реализовано", рекла је Цвијановићева.