latinica  ћирилица
24/09/2018 |  21:34 ⇒ 25/09/2018 | 12:16 | Аутор: СРНА

Додик: Вучић потврдио да се странци мијешају у изборе у Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је предсједник Србије Александар Вучић потврдио да има сазнања да се стране амбасаде мијешају у изборе у Републици Српској и да је пред Српском десет врло тешких предизборних дана.
Милорад Додик (Фото:  В. Трипић,  Вечерње новости) -
Милорад Додик (Фото: В. Трипић, Вечерње новости)

Додик је истакао да је, међутим, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић раније изјавио да се Србија мијеша у изборе у БиХ.

"Знате зашто је то рекао? Зато да Вучић не би дошао овдје да би отворили Болницу у Кансиндолу и тиме је нанио озбиљан ударац Србији", рекао је Додик.

Додик, који је и кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ, поновио је да се у изборе у БиХ највише мијеша стара америчка администрација са амбасадором Морин Кормак на челу, као и Британци и неки други представници међународне заједнице који се својски труде да на власти одрже Младена Иванића, Мирка Шаровића, Драгана Мектића и друге чланове "такозваног Савеза за побједу".

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће послије октобарских избора у БиХ изнијети фрапантне доказе о најбруталнијем мијешању појединих западних сила у изборе у Републици Српској.

Говорећи о мијешању појединих западних сила у изборе у Српској, Вучић је истакао да су се још и међу Србима нашли они који ће Србију да оптужују за мијешање.

"Наши Срби су се нашли да Србији држе придике. Шта ћете. Ваљда сте све разумјели. Прво сам се кисело насмијао, а онда размишљао шта да одговорим на то када су неки рекли како се Србија мијеша у изборе у БиХ", рекао је Вучић.