latinica  ћирилица
26/09/2018 |  09:02 ⇒ 09:13 | Аутор: БЕТА

Стојковић: Извињавам се сваком Србину

Голман фудбалског клуба Партизан Владимир Стојковић извинио се због изјаве дате након дербија са Црвеном звездом, али је истакао да је и даље убијеђен да гол црвено-бијелих није регуларан.

"Искористио бих ову прилику да се искрено, из срца, извиним сваком Србину, сваком држављанину Србије јер то није требало да кажем. Ниједна моја порука није имала политичку ноту нити политички мотив, нити сам желио било кога да увриједим", рекао је Стојковић гостујући на телевизији Пинк.

"Једноставно, један човјек, једна судијска одлука ме је довела до тог лудила да ме је сад срамота шта сам изјавио. Не тражим опроштај, сви знају колики сам Србин, али нисам смио себи да дозволим да ме једна судијска одлука толико избаци из такта", додао је Стојковић.

Фудбалери Партизана и Звезде су у недјељу одиграли 1:1 у 158. "вјечитом" дербију.

Након тог меча велика прашина се подигла око тога да ли је гол Звезде регуларан или не, а потом и око изјаве Стојковића. Он је тада изјавио да га је срамота што је Србин и да ће се одрећи држављанства.

"Не може нико то да схвати ако не игра фудбал, која је то доза адреналина, шта све можеш да изговориш... једна судијска грешка ме је толико избацила из такта да кажем и оно што не мислим", рекао је Стојковић.

"Како сам бранио за Србију, тако сад браним за Партизан. Мислим да се код мене види колики сам Србин и да ћу да скочим ако треба и са Београђанке за Србију. Тако се исто, нажалост навијача супарничког тима, понашам и у дресу Партизана, то сам ја. Чувам оно што је моје, што ми је свето", додао је он.

Стојковић је навео да послије гола Звезде уопше није више ни размишљао о утакмици.

"Петнаест минута (послије гола Звезде) сам причао са играчима, нисам више размишљао о утакмици, могао сам да примим гол... Био сам оптерећен тиме да добијем доказ који и дан данас тражим и тражићу га док сам жив", рекао је Стојковић.

Голман Партизана је навео да ће се извинити ако је погријешио и ако је гол Звезде регуларан.

"Ја сам био убијеђен да није гол, као што сам убијеђен и да судија... Како је могао да види да ли је гол или није? Увијек сам спреман да се извиним, али овог пута сам заиста сигуран", рекао је Стојковић.

Стојковић је на крају навео да је Партизан данима пред дерби омаловажаван у медијима.

"Хоћу свима да пошаљем поруку ми смо један народ, Србија има два сина, а то су Црвена звезда и Партизан", рекао је Стојковић.