latinica  ћирилица
26/09/2018 |  09:17 ⇒ 16:24 | Аутор: Блиц

Србин ликвидиран у сачекуши у Јоханесбургу

Трговац дијамантима и златом, Србин Ђорђе Михаљевић (44), изрешетан је у понедјељак у класичној сачекуши у Бедфордвју, предграђу Јоханесбурга.
Америчка полиција (Фото: Fotolia/Dominik Herz) -
Америчка полиција (Фото: Fotolia/Dominik Herz)

По истом сценарију по ком је убијен и убица Жељка Ражнатовића Аркана, Милан Ђуричић Мики, нападачи су на Михаљевића запуцали у тренутку док је стајао на црвеном свјетлу на семафору.

Како открива извор Блица, на познатог трговца дијамантима пуцала су двојица нападача који су његовом "поршеу" пришли на моторима.

"Михаљевић је био на ручку у једном ресторану и кренуо је ка својој кући. Нападачи на мотору највјероватније су га пратили од тренутка када је кренуо, јер су искористили тренутак када се зауставио на семафору. Тада су мотором пришли "поршеу" и сувозач на мотору је запуцао кроз прозор Михаљевићевог аутомобила. Он је, вјероватно већ смртно рањен, дао гас и покушао да побјегне, али је успио да пређе само стотинак метара. Зауставио је аутомобил и успио да изађе из њега, али је истог тренутка пао и умро", изјавио је полицијски званичник ЈАР за јужноафричке медије.

Према незваничним информацијама, очевидац ликвидације био је радник бензинске пумпе, који је одмах притрчао трговцу дијамантима, али му није било спаса.

Како преносе јужноафрички медији, Михаљевић је био у добрим односима с Добросавом Гаврићем и Миланом Ђуричићем Микијем, који је на исти начин убијен у априлу у Јоханесбургу.