latinica  ћирилица
26/09/2018 |  09:40 | Аутор: СРНА

Бањалука: Оштетили предузеће за 780.000 KM

Полицијска управа у Бањалуци поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву против четири лица због сумње на злоупотребу службеног положаја или овлашћења и злоупотреба овлашћења у привреди, чиме су предузећу из Бањалуке нанијели штету у износу од 780.000 КМ.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Ријеч је о лицима из Бањалуке чији су иницијали С.Т. /44/, Н.М. /44/, те из Приједора Д.М. /49/ и Ж.Р. /57/.

Лица С.Т. и Н.М. осумњичена су да су од 2012. до 2015. године у Бањалуци у својству одговорног лица и пуномоћника одговорног лица предузећа закључивали уговоре о купопродаји станова, пословних простора и гаража у стамбено-пословном објекту у овом граду са више различитих физичких и правних лица.

Новац добијен од продаје наведених објеката осумњичени су узимали лично на руке или им је уплаћиван на личне банковне рачуне, те није положен на жиро-рачун и приказан у књиговодству предузећа.

Они су на тај начин оштетили предузеће за износ од око 700.000 КМ и избјегли плаћање пореских и других законом предвиђених обавеза, чиме су оштетили буџет Републике Српске у износу од око 70.000 КМ.

Лица из Приједора Д.М. и Ж.Р. су осумњичена да су током 2015. године у својству одговорног лица и пуномоћника одговорног лица истог предузећа закључили уговоре о продаји станова у стамбено-пословном објекту у Бањалуци и добијени новац нису положили на жиро-рачун предузећа нити га приказали у књиговодству.

Они су на тај начин оштетили предузеће за износ од око 80.000 КМ и избјегли плаћање пореских и других обавеза чиме су оштетили буџет Републике Српске у износу од око 8.000 КМ.