latinica  ћирилица
26/09/2018 |  12:22 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Амбасадор Француске отворио Европски дан језика

Манифестацију Европски дан језика, која се одржава данас у Добоју, свечано је отворио Амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон који је рекао Срни да је главна порука овог догађаја да се укаже на све разноликости језика у ЕУ и на начине на који се могу научити.
Добој - Европски дан језика - Фото: СРНА
Добој - Европски дан језикаФото: СРНА

"Често ме питају који је језик ЕУ? Увијек одговорим да је, у ствари, језик ЕУ превод", рекао је Русон, који је позвао младе да упознају стране језике због свих бенефита у социјализацији.

Организатор ове манифестације у добојском Парку народних хероја је француски институт у БиХ, у партнерству са Народном библиотеком Добој и Градском управом Добоја.

Директор Народне библиотеке Славица Гостимировић рекла је да се на овај начин промовише култура читања, али и подстиче учење страних језика.

Програмом је предвиђена радионица "Да разјаснимо", након чега ће бити одржано и часови страних језика као што су шпански, словеначки, њемачки, француски, румунски, мађарски, чешки и италијански.

Радионице су предвиђене за ученике седмих и осмих разреда, као и за све заинтересоване посјетиоце. Манифестацију су присуствовали и представници Градске управе Добоја.