latinica  ћирилица
06/10/2018 |  14:57 ⇒ 15:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Црна Гора прави списак непожељних Срба, међу њима и патријарх Иринеј?

Званична Подгорица спрема списак особа из Србије којима ће забранити улазак у земљу, пише Б92 позивајући се на црногорске "Дневне новине".
Црна Гора (архив) -
Црна Гора (архив)

Лист у тексту "Биће забрањен улазак у Црну Гори свима који је блате", наводи да су све учесталији напади на Црну Гору који долазе из Србије и како наводе на једној страни је званична Србија коју представља предсједник Александар Вучић, а на другој бројни појединци, медији, аналитичари, историчари и представници црквених кругова.

Иако за сада нема званичних реакција из Подгорице, све се то, како наводи лист, види и биqежи, и наводе да је већ направљен списак особа којима ће у најскоријем временском периоду бити забрањен улазак у Црну Гору.

На тој листи су, наводно, историчари Александар Раковић и Чедомир Антић, уредници неких таблоида али и један "познати ТВ водитељ".

Као они који нису одоqели блаћењу Црне Горе наводе се и ТВ Пинк, али и ТВ Прва због прилога о плакатима који су се појавили у Црној Гори "Никад више 1918.", као и гостовања историчара Чедомира Антића у емисји ТВ Прва.

Како се наводи, на листи се нашао и сам патријарх СПЦ Иринеј због "скандалозне изјаве да је Србима у Црној Гори лошије него што им је било под НДХ и османлијама".

Према тумачењу листа, наводна хајка из Србије долази из два разлога - што се тако у Србији скреће пажња с питања рјешавања проблема Косова, као и због тога што се приближава обиљежавање 100. годишњце Подгоричке скупштине, преноси Б92.