latinica  ћирилица
06/10/2018 |  18:23 | Аутор: СРНА

Меркелова: Конзервативци да окончају интерне спорове

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да конзервативци морају да окончају интерне спорове како би спријечили даљи пад популарности прије одржавања регионалних избора у двије покрајине.
Ангела Меркел (Фото:twitter) -
Ангела Меркел (Фото:twitter)

"Знам да кроз наше спорове губимо подршку. Гласачима се не свиђа када се свађамо и није им јасно зашто то уопште чинимо", рекла је Меркелова.

Хришћанско демократска унија, на чијем је челу Меркелова, и сестринска партија из Баварске - Хришћанско социјалистичка унија покушавају да ускладе ставове по питању имиграције и судбине домаће обавјештајне агенције након смјене шефа те службе Ханса Георга Масена, који се суочио са оптужбама да је наклоњен десничарима.

Резултати анкета указују да ће ЦСУ на изборима 14. априла изгубити апсолутну већину у парламенту Баварске и да подршку добијају партија Зелених и странка крајње деснице Алтернатива за Њемачку.

Према предвиђањима, ЦДУ ће освојити само 29 одсто гласова у покрајини Хесе, гдје се избори одржавају двије седмице касније. На претходним изборима у Хесеу ЦДУ је добила 39 одсто гласова и формирала је власт са Зеленима.