latinica  ћирилица
07/10/2018 |  07:05 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Забрањен превоз експлозивних материја и запаљивих течности

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ данас је због одржавања општих избора забрањен превоз експлозивних материја и запаљивих течности, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
АМСРС -
АМСРС

У Репубици Српској до сутра до 6.00 часова ујутро на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне.

Проходност путних праваца у Српској је задовољавајућа, али су због слабе кише коловози мјестимично влажни и клизави.

У котлинама, уз ријеке и преко превоја магла и ниска облачност мјестимично смањују видљивост и прегледност пута, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, на магистралном путу на подручју Требиња, дионица према Трновици два, те на дионици Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица гдје је у току санација моста преко ријеке Моштанице.

Због клизишта успорено се саобраћа на путевима Карановац-Црна Ријека, Братунац три-Дрињача, Каран-Нови Град у мјесту Раковац, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић због клизишта у рејону Челића.

На улазу у Бањалуку у току је уклањање наплатних кућица из правца Клашница због чега је на том дијелу пута измијењен режим у одвијању саобраћаја.

И даље је на снази забрана саобраћаја на регионалном путеву Теслић-Подјезера /ФБиХ у мјесту Жежеља, док је на путном правцу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Бањалуке до 22. октобра од 7.00 до 19.00 часова због санационих радова на коловозу на Булевару Српске војске саобраћај ће се одвијати једном траком од Ребровца према пијаци.

За сва возила на снази је забрана саобраћаја у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, преко Зеленог моста, те у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На подручју ФБиХ због радова измијењен је саобраћај на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, затим на магистралним путним правцима Нови Травник-Бугојно, Блажуј-Громиљак /Гладно Поље и пролаз кроз Кисељак/, Мркоњић Град-Кључ, Теслић-Каруше, Доњи Вакуф-Травник и Семизовац-Олово-Кладањ, као и на регионалним путевима Прозор-Томиславград /Подбор-Аћимићи/ и Љешево-Високо.

На граничним прелазима појачана је фреквенција возила, али задржавања тренутно нису дужа од 30 минута. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.