latinica  ћирилица
07/10/2018 |  07:24 ⇒ 07:31 | Аутор: РТС

Партизан савладао Олимпију

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу Олимпије 82:79, у утакмици другог кола регионалне АБА лиге. Раде Загорац најефикаснији у екипи црно-белих са 26 поена.
Раде Загорац - Фото: РТС
Раде ЗагорацФото: РТС

Послије побједе над Цедевитом у Загребу, кошаркаши Партизана забиљежили су и други тријумф на старту Јадранске лиге, а у Београду је савладана екипа Олимпије 82:79.

У препуној дворани "Александар Николић", Партизан и Олимпија одиграли су изједначен меч, који су црно-бели ријешили у своју корист у самом финишу, прије свега захваљујући доброј одбрани.

Гости из Љубљане ушли су у посљедњих минут и по са предношћу од "пола коша", али двије добре одбране домаћих и тројке Пејџа и кош уз фаул Загорца, на другој страни, донијеле су Партизану "вјетар у леђа".

Ипак, ту није био крај узбуђењима, пошто су гости на 13 секунди до краја тројком Месичека стигли до минус три. Ипак, црно-бели у пенал-завршници нису дозволили изненађење и стигли су до новог тријумфа.

Загорац је меч завршио са 26 постигнутих поена, Маркус Пејџ додао је 13, а Вања Маринковић 12 поена за Партизан, док је у пораженој екипи одличан био Јан Шпан са 24 поена.

Партизан је забиљежио и други тријумф у лиги и дијели прво мјесто на табели заједно са екипом Меге, која је нешто раније убједљиво савладала екипу ФМП-а 89:61.

Наредни меч екипа Партизана игра у бару против Морнара.

У првом мечу другог кола, Цедевита је као гост савладала екипу Задра 95:85.