latinica  ћирилица
07/10/2018 |  16:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Сви поштују војну неутралност Београда

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да сви поштују војну неутралност Србије, и Руска Федерација, НАТО, ОДКБ и САД, зато што је Београд чврсто и принципијелно управо на тој позицији.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је рекао новинарима у Београду да ће тако бити док Србија буде одлучивала о томе, док предсједник Александар Вучић буде водио Србију и док он буде министар одбране.

Он је поздравио посјету генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга Београду, наводећи да је за Србију, као војно неутралну земљу, од великог интереса да има добре односе са НАТО-ом, ОДКБ-ом, САД, Руском Федерацијом, као и са Кином и осталим државама.

Коментаришући ову посјету и вјежбу припадника Министарства унутрашњих послова и НАТО-а, која ће сутра бити одржана у Младеновцу, Вулин је рекао да се она ради по НАТО стандардима, те подсјетио да је таква вјежба прошле године изведена у БиХ.

Он је додао да је тежишни организатор вјежбе у Србији Министарство унутрашњих послова, а Министарство одбране Србије учествује са 34 припадника.

"За нас је свака вежба увек одлична прилика да покажемо шта смо све научили и наравно да учимо од других", рекао је Вулин.

Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог генералштаба у Београду, кључеве 23 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије.