latinica  ћирилица
07/10/2018 |  21:16 ⇒ 21:18 | Аутор: СРНА

У Бањалуци Међународни фестивал позоришта за дјецу

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић оцијенио је да је 17. Међународни фестивал позоришта за дјецу Бањалука 2018, једна од најзначајнијих манифестација културе у Српској.
Дјечије позориште - Фото: РТРС
Дјечије позориштеФото: РТРС

- Ово је једна од најважнијих манифестација културе, јер сваке године прикаже на десетине позоришних представа, направи сусрет неколико хиљада дјеце и поведе их у њихов свијет маште - рекао је Малешевић.

Селектор фестивала Предраг Бјелошевић изразио је задовољство што ће бањалучка публика и ове године имати прилику да ужива у луткарским представама високог квалитета.

Добродошлицу бројној публици и гостима из Кине, Пољске, Хрватске, Црне Горе, Гватемале, Турске, Србије, БиХ и Русије пожељела је и директорица Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић.

Публика је вечерас могла да погледа представу "Продавница играчака" Градског позоришта Подгорица.

Сутра су на програму представе "Ванда Лаванда" Градског казалишта лутака из Ријеке, "Пријатељство" Каникула лутака из Гватемале, "Змај", Државног луткарског позоришта Сливе из Бугарске и "Љепотица и звијер" Стивалаћо театра из Италије.