latinica  ћирилица
07/10/2018 |  23:32 ⇒ 08/10/2018 | 10:22 | Аутор: РТРС

Додик прогласио побједу!

Кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик прогласио је побједу на изборима.

- На основу 85 одсто обрађених бирачких мјеста, ја сам освојио 330.890 гласова, а Иванић 260.197. Дакле, разлика је у 75.000 гласова -  рекао је Додик и додао да "Иванићу не могу помоћи чак и сви бошњачки гласови из иностранства".

Када је ријеч о кандидату СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић, Додик је навео да је на основу 40 одсто обрађених бирачких мјеста, Цвијановићева освојила 54,1 одсто или 125.118 гласова, а кандидат СзП Вукота Говедарица 45,8 одсто или 105.889. гласова.

Додик је рекао да очекује да ће коначна разлика између њега и Иванића бити око 80.000 гласова, а између Цвијановићеве и Говедарице 40.000 гласова.

- Ово је најважнија побједа за Републику Српску, за СНСД. Ово је осма побједа СНСД-а у континуитету - истакао је Додик и захвалио коалиционим партнерима.

Према његовим ријечима, Иванић је кажњен због калкулантске и поданичке политике према Западу.

- Залагаћу се за позицију Републике Српске и моја девиза ће бити Српска прије свега. Одбациваћу сваку врсту наметања. Не занима ме ко су изабрани чланови из друга два народа и не калкулишем са тим. Калкулишем само са подршком мог народа - рекао је Додик.

Он је истакао да у Предсједништво БиХ иде као представник српског народа и да ће му положај срског народа и Српске увијек бити приоритет.

Додик је изразио увјерење да ће грађани бити задовољни њиховим радом, те се нада да ће оправдати указано повјерење.

Он је истакао да је непосредно прије вечерашњег обраћања разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем који је с радошћу примио резултате избора у Српској.

- Гласине да се Србија мијеша у изборе показали су се као неистините - рекао је он и најавио да ће први састанак као члан Предсједништва одржати с Вучићем, можда и прије него са колегама у Предсједништву.