latinica  ћирилица
08/10/2018 |  11:22 | Аутор: Б92

Поступак УЕФА против Динама због усташких симбола у Бриселу

Фудбалски клуб Динамо из Загреба објавио је да је клуб под истрагом УЕФА и дициплинским поступком због усташких симбола на утакмици са Андерлехтом.
УЕФА - Фото: ТАНЈУГ
УЕФАФото: ТАНЈУГ

Меч Лиге Европе је одигран у Бриселу, Динамо је побиједио са 2:0, али је делегат УЕФА за безбиједност Владо Глођовић примијетио заставу са симболом "У".

На трибини је између осталог била и застава са ликом Алојзија Степинца, а УЕФА би Динамо могла да казни забраном доласка навијача на једну утакмицу у ЛЕ.

"Дисциплинска комисија УЕФА обавијестила је ФК Динамо о покретању поступка у вези са догађајима на утакмици другог кола УЕФА Лиге Европе у ком је Динамо гостовао Андерлехту у Бриселу. Отворена је истрага по пријави службених лица по четири основе: употреба пиротехнике на стадиону, бацање објеката на травњак, туча навијача и расизам. Одлуку о евентуалној одговорности и казни УЕФА ће донијети на сједници Дисциплинске комисије 18. октобра 2018", наводи се у саопштењу клуба.

Динамо и навијачи Бед блу бојси су наводно од навијача из дијаспоре тражили да се спорна обиљежја склоне, али је било прекасно, пише Индеx.

Загребачки клуб игра сљедећу утакмицу у Трнави против словачког Спартака. Уколико УЕФА одлучи да казни Динамо, на тој утакмици би хрватски тим могао да игра пред празним трибинама.