latinica  ћирилица
08/10/2018 |  12:55 | Аутор: СРНА

Демократски фронт честитао Додику и Цвијановићевој изборну побједу

Црногорски опозициони савез Демократски фронт /ДФ/ честитао је данас побједу на изборима кандидатима коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додик и за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

"Очигледно су грађани Републике Српске доминантно подржали борбу против Сороша и других недобронамјерних међународних адреса које су се трудиле да опозицију у Српској представе као извођаче њихове политике", наводи се у честитки ДФ-а.

У ДФ-у вјерују да ће Додик у вршењу нове одговорне функције, предводећи српски народ у Републици Српској, урадити све што је у његовој моћи да Срби буду јединствени, те да неће бити доведена у питање највећа српска побједа након Другог свјетског рата - стварање и опстанак Републике Српске.

У честитки је посебно похваљен однос Додика према Русији.

Из ДФ-а наводе да се Додик повео примјером најмудријих српских политичара у историји, међу којима се налазе и владари Црне Горе из лозе Петровића, да није био спреман да одустане од братског и пријатељског односа према Русији, чак ни по цијену изборног пораза.

"То су грађани Републике Српске, посебно православни хришћани, знали да цијене и управо због тога вам дали у највећем броју своје повјерење", поручују из ДФ.

Из ДФ-а су навели да је Додик и до сада правилно разумио тежак положај српског народа, не само на простору гдје је побиједио, већ и у читавом региону.

"Зато ћемо се радовати искреној сарадњи коју смо и до сада имали, а коју ћемо у будућности још више унапређивати", поручују из ДФ-а.