latinica  ћирилица
08/10/2018 |  15:33 ⇒ 09/10/2018 | 08:04 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Потпуно неоснован захтјев ПДП-а

Потпуно је неоснован захтјев за поновно бројање гласова за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, чије је подношење данас најавила Партија демократског прогреса, рекао је портпарол Савеза независних социјалдемократа Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: СРНА
Радован КовачевићФото: СРНА

- Немогуће је да и СНСД и Централна изборна комисија БиХ и остале политичке партије имају исте резултате, а да само у ПДП-у сматрају да они нису тачни. Ради се само о томе да су они незадовољни тим резултатима и вољом народа која је исказана потпуно слободно и демократски. Ко губи има право да се љути - навео је Ковачевић.

Он је за Срну рекао да се у ПДП-у све вријеме представљају као бастион демократије и да онда треба да прихвате вољу народа и свој пораз.

- Нека барем једном искрено и поштено честитају побједницима, а то су у овом случају СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, СНСД је убједљиви побједник ових општих избора, као што су у тој странци и најављивали да ће бити.

- Најављивали смо и како ће се они понашати. Због тог разлога су све вријеме и синоћ обмањивали и лагали народ да су они у наводно у вођству, иако је константно било евидентно не да нису у вођству, него да ће убједљиво изгубити. Умјесто да данас упуте извињење јавности и грађанима Републике Српске због тога што су их цијелу ноћ лагали и обмањивали, они су изашли са својим неутемељеним теоријама - додао је Ковачевић.

Он је подсјетио да власт у Српској нема никаквих надлежности у спровођењу избора и да их спроводи ЦИК БиХ.

- Власт у Републици Српској нема никакав утицај на ЦИК. Они су остали у својој матрици да ништа у Српској не ваља, па не ваљају ни грађани који им и послије 12 година поручују да им они не ваљају - рекао је Ковачевић.