latinica  ћирилица
08/10/2018 |  21:04 | Аутор: Агенције

Иванишевић: Новак, Роџер и Рафа обиљежили миленијум

Бивши хрватски тениски ас Горан Иванишевић дао је своје мишљење о томе ко је обиљежио нови миленијум у тениском свијету.
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com) -
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com)

Иванишевић је био успјешан тенисер, а сада ради у стручном штабу Канађанина Милоша Раонића.

Дотакао се теме да ли је добро што су Федерер и Надал и даље доминантни, на првом и другом мјесту, као што су били добрим дијелом претходне деценије.

- То је добро питање, не знам да ли је добро или лоше. Можда јесу бољи од осталих, али Ђоковић се враћа - рекао је Иванишевић за шпанску Марку.

Дуго се доводи у питање то да ли је Енди Мари члан "велике четворке", или постоји само "велика" тројка коју чине Ђоковић, Федерер и Надал, а Горан има одговор на питање ко је обиљежио нови миленијум.

"- а мене, то су били Надал, Федерер и Ђоковић, послије долази Мари. Не сврставам га на исти ниво као осталу тројицу. Добро је што имамо и Вавринку, али и остале младе момке - јасан је Иванишевић.

Горан Иванишевић је обиљежио тениски свијет својом игром, али и понашањем, а највећи траг оставио је када је освојио Вимблдон 2001. године као 125. играч планете.

- То би било тешко поновити, али ништа није немогуће. Те 2001. сви су мислили да је немогуће да побиједим, али у спорту постоје чуда и дешавају се луде ствари - каже Горан.