latinica  ћирилица
08/10/2018 |  21:18 | Аутор: СРНА

Вучић допутовао у Астану

Предсједник Србије Александар Вучић допутовао је вечерас у Астану, у званичну посјету Казахстану, током које ће се састати са предсједником те земље Нурсултаном Назарбајевим.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Назарбајев ће сутра Вучићу додијелити Орден пријатељства првог реда Републике Казахстан, док ће Вучић додијелити Орден Републике Србије на великој огрлици предсједнику Казахстана, а након тога предвиђен је састанак двојице предсједника.

Вучић ће се састати и са премијером Казахстана Бакитџаном Сагинтајевим, послије чега ће обојица присуствовати пословном форуму "Казахстан-Србија", преносе београдски медији.

Планирано је и потписивање више споразума и меморандума између двије земље, а Вучић ће присуствовати и церемонији полагања камена темељца за изградњу стамбеног комплекса КБ Тесла парк у Астани, као и презентацији рада Међународног финансијског центра.

Предсједник Србије посјетиће Музеј на Евроазијском универзитету Гумиљов, те се обратити студентима. Потом ће му бити додијељена титула почасног професора и присуствоваће откривању табле с његовим именом као почасног професора у холу Универзитета.

Вучић ће у сриједу, 10. октобра, учествовати на пленарном засједању конференције "Вјерски лидери за сигуран свет", на којој ће, осим њега, говорити и предсједник Казахстана, предсједник Сената парламента Казахстана Нурлан Хигматулин, те и врховни имам Египта шеик Ахмед ал Таиеб.

На аеродрому у Астани, предсједник Србије дочекан је вечерас уз највише државничке почасти, уз присуство Гарде војске Казахстана.