latinica  ћирилица
09/10/2018 |  11:32 ⇒ 10/10/2018 | 09:18 | Аутор: СРНА

Петровић: Побједа Додика и Цвијановићеве реалност, само им треба честитати

Градоначелник Добоја и високи функционер СДС-а Обрен Петровић честитао је данас будућем српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и будућем предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић на побједи на општим изборима.
Обрен Петровић (фото:glas-regije.com) -
Обрен Петровић (фото:glas-regije.com)

Петровић је изјавио Срни да је лично у телефонском разговору честитао Додику и Цвијановићевој на, како је истакао, убједљивој побједи.

"Њихова побједа је убједљива и она је реалност. Зато људима треба честитати на успјеху који су остварили и повјерењу које су им бирачи указали, јер је оно резултат њиховог рада за бољу Српску", истакао је Петровић.

Он је нагласио да као градоначелник и будући посланик подржава иницијативу предсједника Додика упућену свим политичким партијама за јединство и заједничко дјеловање, јер је, како каже, и сам добио велики број гласова и повјерење бирача због заједничког рада са институцијама Републике Српске, сарадње са Владом и заједничком наступању Републике Српске према БиХ.

Петровић је нагласио да је предсједник Додик током данашњег телефонског разговора прихватио да прими делегацију СДС-а.

"Веома ми је драго да је предсједник Додик прихватио нашу иницијативу да нас прими и да разговарамо о темама које ће бити на добробит и Републике Српске и српског народа, а и БиХ. Наш је интерес да наступамо јединствено на нивоу БиХ ради заштите интереса Републике Српске и очувања њених институција", истакао је Петровић.

Он је рекао да поновио да подржава рад предсједника Додика и предсједнице Цвијановић и још једном им честитао на успјеху који су остварили јер је он, како каже, резултат њиховог рада и политике коју су водили у протеклих четири године с циљем развоја Српоске и очувања њених институција.

Петровић је најавио и да ће будући посланици из Добоја и у Народној скупштини Републике Српске и у парламенту БиХ подржати Додика и Цвијановићеву у њиховој жељи за једнинством и слогом и у Бањалуци и у Сарајеву а све са циљем јачања Републике Српске и њених институција.

На питање да прокометарише захтјеве опозиције за ручним бројањем гласова, Петровић каже да је то крајње непотребно, јер је ситуација кристално јасна и само беспотребно компликују ситуацију, а ништа неће промијенити.

"Имамо убједљиву побједу Додика и Цвијановићеве. Ријеч је о огромној разлици које је недостижна. ЦИК је ишао на ручно бројање гласова само ако је ријеч о мањим разликама у резултатима. С обзиром да је овдје ријеч о огромој разлици у гласовима и побједа предсједнице и предсједника је евидентна, то је реалност која мора да буде прихваћена и у нашем демократском друштву коначно би требало да се побједницима честита и настави даље да заједнички градимо Републику Српску и БиХ", закључио је Петровић.

Он је оцијенио да не треба компликовати ситуацију и привлачити међународну заједницу.

"Умјесто да привлачимо странце у смислу јединства и слоге и да заједно тражимо да нам дају подршку за нове пројекте за изградњу Републике Српске, па и БиХ, они само беспотребно компликују ситуацију. Побједа је више него убједљива и недостижна и најпоштеније би било побједницима честитати и људски признати пораз", поручио је Петровић.