latinica  ћирилица
09/10/2018 |  15:43 ⇒ 10/10/2018 | 09:17 | Аутор: СРНА

Говедарица: Петровић ми није одговарао на телефонске позиве

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је телефоном данас звао градоначелника Добоја Обрена Петровића, али да му није одговарао на позиве, јер је, како каже, у иностранству.

На питање како коментарише изјаву функционера СДС-а Обрена Петровића да је побједа кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП Милорада Додика и Жељке Цвијановић убједљива и да им треба честитати, Говедарица је рекао да је вијест видио у сервису Новинске агенције Републике Српска - СРНА, али да није успио ступити у контакт са Петровићем јер је у иностранству.

- Нико не може себи дати за право да ради шта му је драго. Постоје страначки органи, разговараће се. Ако мене питате, нема разговора са Додиком. Изабран сам за предсједника и покраден. Огњен Тадић је прећутао изборну крађу, ја нећу - каже Говедарица.

Говедарица је мишљења да је вољом гласача он изабран за предсједника Републике Српске и да ће тражити да поново буду избројани сви гласачки листићи.

- Учинићу све да докажем истину и задовољим правду. Из6орни процес није завршен, а изборе треба да дефинишу гласачи, а не бројачи гласова - рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он тврди да је упадљиво повећан број неважећих гласачких листића и да их сада има око 42.500, те да је зато неопходно обезбиједити увид у те листиће.

- Покраден сам на најбруталнији начин и са /лидером СНСД-а/ Милорадом Додиком нема разговора о сарадњи. Мора бити утврђен број гласачких листића у складу са записницима, а не они који су у врећама - рекао је Говедарица.