latinica  ћирилица
10/10/2018 |  09:06 ⇒ 09:47 | Аутор: СРНА

Нова књига Емира Кустурице "Шта ми ово треба", промоција на Сајму у Београду

Ове седмице из штампе је изашла нова књига прослављеног српског и великог свјетског редитеља Емира Кустурице под насловом "Шта ми ово треба", чији је издавач "Вукотић Медија".
Нова књига Емира Кустурице "Шта ми ово треба" - Фото: СРНА
Нова књига Емира Кустурице "Шта ми ово треба"Фото: СРНА

Ново дјело Емира Кустурице биће промовисано на предстојећем Сајму књига у Београду.

Ријеч је о дневничким записима и текстовима који обухватају период од бурних деведесетих година до данашњег дана, а из пера човјека који је сада већ доказани писац.

На сајту издавачке куће "Вукотић Медија" наводи се да је је у новој књизи Емира Кустурице садржано све - емоције, судбине, драме, личности, идеје, ставови, полемике... из дана у дан.

"Надареном, интелигентном, бунтовном, стваралачком Емиру Кустурици, ниједна тема није ни далека ни непозната. Свака му је присна. Свака извире из његових пунокрвних дамара. Свакој је подједнако посвећен и одан. Са страшћу. Са љубављу. И када пише о сарајевским јаранима и лопужама, и када се мучи у Прагу да заврши 'Подземље', и када полемише са српским произвођачима шунда и простаклука, и са насртљивцима на православље и српство, и са белосветским јуришницима", истиче се у тексту објављеном на сајту.

Издавач наглашава да је Кустурица исконски искрен, њежан и жесток, сентименталан и неумољив, жив у писању, убједљив у дочаравању амбијента, сугестиван у идеји, жесток у обрачуну са нападачима, виспрен и духовит.

"Кустурица овом књигом-дневником нуди ђердан тема, идеја и ставова. Сву своју неизмерну даровитост, уградио је у ове опојно сочне и горко опоре дневничке секвенце. Више од две деценије овде су се склупчале. И све је живо као да је јуче било. Јединствени Емир Кустурица", наводи се у тексту објављеном уз најаву нове Кустуричине књиге "Шта ми ово треба"

Књига се може поручити путем сајта Издавачке куће "Вукотић Медија", а ускоро ће моћи да се купи и у свим већим књижарама.