latinica  ћирилица
10/10/2018 |  12:33 ⇒ 17:57 | Аутор: СРНА

Правнички дани 12. и 13. октобра

"Октобарски правнички дани" биће одржани у петак и суботу, 12. и 13. октобра, у Бањалуци гдје ће учествовати више од 500 правника из Републике Српске и иностранства, рекао је данас декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић.
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org) -
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org)

"Савјетовање се, након 15 година успјешног постојања, потврђује као облик сталног образовања правника у правосуђу, управи, адвокатури, приреди, друштвеним дјелатностима и осталим областима живота и рада", рекао је Мирјанић данас новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да ће на савјетовању, чија је тема "Изградња и функционисање правног система", бити организован и "Правнички час" посвећен животу и раду истакнутог правника Јове Росића.

Генерални секретар Удружења правника Републике Српске Миле Дмичић нагласио је да ће савјетовање бити организовано у шест катедри - државноправна, управно и радноправна, грађанскоправна, привредноправна, међународноправна и кривичноправна.

"За ово савјетовање је у оквиру часописа `Правна ријеч` штампан зборник радова у коме су објављена 84 реферата које је припремило 111 угледних правника", рекао је Дмичић.

Професор Правног факултета Универзитета у Бањалуци Никола Мојовић рекао је да су "Октобарски правнички дани" међу највећим правничким манифестацијама на простору бивше Југославије, што је од изузетног значаја за струку.