latinica  ћирилица
10/10/2018 |  14:13 | Аутор: СРНА

Ухапшен Сиријац осумњичен за кријумчарење људи

Службеници Јединице граничне полиције Орашје ухапсили су држављанина Сирије чији су иницијали Ј.Х, јер су у његовом пртљагу открили три пасоша Турске која су гласила на различита имена.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Сиријац је јуче контролисан у аутобусу који саобраћа на релацији Козлук-Санкт Полтен у Аустрији, при изласку из БиХ на граничном прелазу Орашје.

Даљим радом службеници ове јединице дошли су до сазнања да се Ј.Х. доводи у везу са кријумчарењем људи.

Према налогу Тужилаштва БиХ, путне исправе су привремено одузете, а због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење људи, ухапшени Сиријац је уз извјештај о кривичном дјелу предат Тужилаштву БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

При уласку у БиХ на граничном прелазу Шамац ухапшена је држављанка БиХ и Хрватске С.П.М, коју због проневјере потражује Основни суд у Модричи, те је предата службеницима Судске полиције Добој.

На сарајевском аеродрому јуче је на лету за Штутгарт ухапшено лице А.М.А, јер је установљено да га због тешке крађе потражује Општински суд у Сарајеву, те је предато службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

При уласку у БиХ на граничном прелазу Градишка јуче је ухапшено лице З.А, које потражује Основни суд у Бањалуци због тешке тјелесне повреде, те је предато службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Рача у понедјељак, 8. октобра, слободе је лишено лице С.А. јер га потражују Општински суд у Тузли због тешке крађе и Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево због преваре, те је предато службеницима Судске полиције Оџак.