latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:31 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Осмина финала Куп Републике Српске: Борац, Крупа и Радник иду даље!

Три највећа фаворита, премијерлигаши Радник, Крупа и прволигаш Борац изборили су пролаз у 1/4 финале Купа Републике Српске, док је највеће изненађење направио регионалац Скугрић који је елиминисао прволигаша Подриње.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Одлична утакмица и у Горњем Црњелову. Семберски дерби отишао је на страну премијерлигаша Радника, али тек послије извођења једанаестераца (6:7), послије регуларних 90 минута игре, резултат је био 2:2. Браниулац трофеја се на крају провукао, уз констатацију да је у регуларном току Ђурић промашио казнени ударац за госте.

"Луда" утакмица у Мишићима и на крају пролаз даље регионалца са Центра, екипе Скугрића! Домаћин је имао предност од 4:0, али ни то није било довољно да се сломи отпор Подриња, које је успјело да с еврати у игру и у финиш меча уђе са резултатом 4:4. Ипак, пред сам крај Благојевић постиже пети погодак за Скугрић и дониоси свом тиму највећи успјех у историји клуба.

Крупа је оправдала улогу фаворита у дуелу у Приједору, лако поразивши Рудар са 4:0. Јунак сусрета био је Алмир Аганспахић, који је постигао хет-трик у дресу премијерлигаша из кањона "Тијесно".

Сусрет некадашњих премијерлигаша на Сокосу отишао је на страну данас друголигаша, домаћина Гласинца, који је минималним резултатом 1:0 био бољи од Козаре (2:1). С обзиром на рангове такмичења и овај резултат може се сматрати изненађењем.

Шековићи иако су повели голом Филипића нису могли парирати лидеру Прве лиге РС из Бањљлуке. Борац је већ до полувремена имао предност од два поготка (1:3), а Јакуповић је у наставкуз само зацементирао тријумф "црвено-плавих".

Леотар је лако прошао кроз Дервенту, Бирач није био достојан ривал друголигашу из Требиња, који је на крилима голгетера Перовића изборио пласман међу осам најбољих екипа у Купу Српске.

Изненађење и у Жеравици, гдје је друголигаш Јединство било боље од прволигаша Слободе. Мркоњићани су били фаворити само на папиру, а Шкорић и Станковић донијели су велико славље својим навијачима у предграђу Градишке.

У дуелу друголигаша Љубић је славио у Добоју против Слоге са 2:1, а јунак сусрета био је двоструки стријелац прњаворчана Данко Сегић, који је побједоносни гол постигао у судијској надокнади меча.

Титулу

Резултати 1/8 финала Купа Републике Српске:

Горње Црњелово: Слога - Радник 2:2, пеналима 6:7 (Арнаутовић, Мацановић - Брковић 2)

Добој: Слога - Љубић 1:2 (Радовановић - Сегић 2)

Дервента: Бирач - Леотар 0:4 (Медан, Перовић 2, Зечевић)

Жеравица: Јединство - Слобода (МГ) 2:0 (Шкорић, Станковић)

Мишићи: Скугрић 1964 - Подриње 5:4 (Милошевић 2, Савић, Машић, Благојевић - Зекић 2, Дошло, Јањић)

Соколац: ОФК Гласинац 2011 - Козара 1:0 (Благојевић)

Шековићи: Шековићи - Борац (БЛ) 1:4 (Филипић - Чудић, Мојовић 2, пенал, Јакуповић)

Приједор: Рудар Приједор - Крупа 0:4 (Аганспахић 3, Лукић)